Regels voor het terras bezoek

Op woensdag 28 april mogen we eindelijk weer naar het terras! Veel ondernemers en hun medewerkers staan al weken te trappelen en nu is er eindelijk een eerste lichtpuntje; na 6 maanden sluiting kunnen de ondernemers mét een terras hun gasten weer verwelkomen. Maar wat betekent een bezoek aan de horeca voor jou als gast? De versoepelingen die per 28 april ingaan, maken het er voor jou als gast in ieder geval weer wat leuker op. Want ‘heeey biertje?’ en oer-Hollandse bitterbal. Die smaken er om 15.00 uur namelijk niet minder op! Lekker hoor, als toetje na de koffie met appeltaart… Geef toe! Je hebt ons gemist.

Vind je het ondanks alle veiligheidsmaatregelen die horecaondernemers treffen, toch een beetje spannend om je aan die eerste lenteborrel op het terras te wagen? Dan nemen we deze zorgen graag bij je weg. De horeca is er klaar voor om verantwoord met de nieuwe versoepelingen om te gaan en dat doen we natuurlijk samen met jou!

10 geboden voor verantwoord horecabezoek

Om je een beetje een indruk te geven van wat je kunt verwachten per 28 april, delen we hierbij de 10 horecageboden in coronatijd. Als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen, dan houden we het coronavirus onder controle en kunnen we met de nieuwe versoepelingen weer genieten van de horeca. Dat wil jij toch ook?

1. Houd 1,5 meter afstand

Gezellig doen kan ook op 1,5 meter afstand, maar wel met maximaal twee personen aan een tafel (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen). Zo kun je dus gewoon gezellig met je lief uiteten, je vader trakteren op een wijnproeverij in jouw favoriete wijnbar, of met je beste vriend/vriendin het terras op. Alleen zit je bij dat laatste dan net iets verder uit elkaar. En geloof ons… Die carpaccio, truffelrisotto of kipsaté smaakt net zo lekker als je 1,5 meter uit elkaar zit.

2. Reserveren is verplicht

Voor een terrasbezoek is reserveren verplicht. Dit kan natuurlijk heel handig en snel via een app, maar je mag natuurlijk ook gewoon bellen. Dan komt je naam in het grote boek! Er geldt geen minimale tijd tussen reserveren en het terras bezoeken, dus reserveren kan zelfs aan de deur. Lucky you! Heb jij jouw vrijmibo of eerste date met die leuke onbekende al gepland? Let dan wel even op! Als je een plekje op de gastenlijst hebt weten te bemachtigen, geldt het principe: wait to be seated. Je wordt dan door jouw favoriete gastheer of gastvrouw naar het mooiste plekje begeleid.

3. De gezondheidscheck, voorlopig een blijvertje

Bij terrasbezoeken scan je bijv. met je telefoon de QR code voor deze check of stelt een van onze medewerker jou een aantal vragen met m.b.t. je gezondheidstoestand. Kost misschien een minuutje langer, maar dan kun je daarna wel weer heerlijk genieten van een lekker koud biertje of jouw favoriete salade! Wij staan te trappelen om jou een leuke ervaring te bezorgen.

4. Neem plaats

Zo gastvrij als de horeca is, hebben ze nu voor alle gasten een zitplaats. Weliswaar verplicht, maar dat mag de pret niet drukken toch?! Op het terras neem je dus plaats aan tafel. Staan met een biertje op links en een bitterbal op rechts (hoezo schrappen…) is voorlopig helaas nog niet toegestaan en ook de voetjes mogen nog even niet van de (dans)vloer. Maar gelukkig hoef je nog niet achter de geraniums te gaan zitten. Bij ons ben je altijd welkom!

En wil je even naar binnen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen? Waan je dan op een Venetiaans bal en denk aan je ‘masker’, oftewel tover je meest charmante mondkapje uit je tassie. Dit is JOUW kans om te flaneren en een fashion-/ terrasstatement te maken. Want stiekem is dat toch wat we allemaal willen?! Zien en gezien worden op het terras!

5. Handen wassen bij binnenkomst én na toiletbezoek

Waarschijnlijk is de handcrème nog steeds niet aan te slepen, maar handen wassen na een toiletbezoek deed je al toch?! Kom je aan, desinfecteer dan even je handen. Dan kun je daarna lekker aan die – jawel daar heb ze weer – bitterballen of kaasstengels. Niet dubbel dippen, maar dat deed je sowieso al niet toch…?!

6. Zwaaien naar de buren

Met je lief of beste vriend/vriendin kun je gezellig een tafeltje delen, maar we blijven op 1,5 meter afstand als je niet uit het zelfde huishouden komt. Horecaondernemers zijn heel creatief en hebben genoeg leuke plekken gecreëerd waar je samen kunt genieten van een goed glas wijn, koud biertje en een lekkere borrelplank. Vergeet je niet te zwaaien naar je nieuwe vrienden aan de ‘overkant’? En wees wel voorzichtig met proosten… We weten dat scherven geluk brengen, maar je kan die paar euro beter uitgeven aan een extra drankje!

7. Geen toegang met verkoudheids- en/of griepklachten

Medewerkers rekenen erop dat je als gast hierin jouw verantwoordelijkheid neemt en eerlijk blijft. Ons advies: blijf bij klachten lekker thuis op de bank en laat iets thuisbezorgen. Dan maak je het toch nog een beetje gezellig voor jezelf en support je alsnog jouw favoriete eet- of drinkgelegenheid!

8. Volg de aanwijzingen van het personeel op

Horecamedewerkers kijken er ontzettend naar uit om alle gasten weer te verwelkomen en jou een onvergetelijke dag te bezorgen. Gun ze jouw liefste lach en medewerking, ze hebben je echt gemist en zien je graag weer vaker terug! Voor nu tussen 12.00-18.00 uur, maar met jouw hulp komt hier hopelijk snel verandering in.

9. Zo veel mogelijk elektronisch betalen

Contactloos betalen om weer met elkaar in contact te komen? Ja dus! Gooi je pinpas of smartphone in de strijd. Lekker digitaal is in deze tijd heel sociaal!

10. Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m afstand en de coronaregels kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd

Dat doen we natuurlijk liever niet, dus we rekenen ook op jou! Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels. Zo houden we samen we het coronavirus onder controle en kunnen we snel weer lekker genieten in de horeca.

BONUS! We verwelkomen je graag

We kijken er ontzettend naar uit om jou weer een bijzondere gastvrije ervaring mee te geven en leggen je graag in de watten. We hebben je gemist. Tot snel!