Op de koffie bij….

Op de koffie bij… Gasterij d’n Heikant

 

Ruim een jaar geleden startten Jos en Rita Vogels met Gasterij d’n Heikant. Naast menu’s en buffetten serveerden zij vanaf toen ook een à la carte menu op hun terras en restaurant bij Landgoed d’n Heikant in het prachtige buitengebied van Aarle-Rixtel. De MooiLaarbeekKrant maakte onlangs kennis met Chef-kok Martien Verbakel die vanaf juli de keukenbrigade gaat versterken. Gasterij d’n Heikant blijkt namelijk een groot succes en Jos en Rita willen hun rol als gastheer en gastvrouw weer meer oppakken.

 

Gasterij d’n Heikant is een groot succes Jos?

“Ja, we zijn vorig jaar begonnen en het werd steeds drukker. Onze à la carte formule op de unieke locatie aan de golfbaan in een prachtig wandel- en fietsgebied slaat aan. Rita en ik hebben de afgelopen periode dan ook veel zelf in de keuken gestaan om onze kok Martijn Verbakel te ondersteunen. Wij willen nu zelf weer meer zichtbaar zijn voor onze gasten én onze passie voor de buitenkeuken oppakken. We hebben in de vader van Martijn, Martien Verbakel, een chef-kok met heel veel ervaring en ideeën binnengehaald waar we erg blij mee zijn. Hij is voor velen in de omgeving een bekende naam. Met deze stap kunnen we zeven dagen per week lunch en diner aanbieden.”

 

Martien, vader en zoon samen in de keuken. Jullie hebben er zin in?

“Zelf ben ik op mijn dertiende begonnen bij de Croyse Hoeve. Sindsdien heb ik jarenlang ervaring opgebouwd in verschillende restaurants. Martijn is mij achterna gegaan in het vak en we hebben in de afgelopen jaren al verschillende keren in dezelfde keukens gewerkt. Meestal had ik dan de rol van leermeester. Nu gaan we echt samenwerken. Daar hebben we allebei veel zin in. Ik vind het belangrijk om kennis over te dragen, maar ook enorm leuk om met mijn zoon te werken.”

 

Gaan jullie dingen veranderen op de kaart nu jullie met zijn tweeën in de keuken staan?

“We blijven dagelijks het à la carte menu serveren. Daarnaast gaan we vooral uitbreiden met de mogelijkheden. We gaan bijvoorbeeld culinaire thema-avonden verzorgen. Onze gasten dineren dan in een gezellige ambiance en genieten bijvoorbeeld van een wildmenu, tapas, mosselen of een menu in de stijl van een bepaald land. Op dinsdag, woensdag en donderdag komt er naast de kaart een

all-inclusive menu waar de drankjes bij inbegrepen zijn. En in juli beginnen we met open barbecue-avonden. Die avonden zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu met z’n tweeën, vieren of een groter gezelschap komt. Je kiest zelf van een kaart welk vlees, vis of vegetarisch gerecht je graag op je bord geserveerd krijgt.”

 

Grillen en roken is echt jouw ding, Jos. Blijf je dat zelf doen of gaan de koks dat van je overnemen?

“Het grillen blijf ik zoveel mogelijk zelf doen. Net als het klaarmaken van gerechten in de rookoven trouwens, dat is echt mijn passie. Ik heb daarvoor dit voorjaar zelfs een nieuwe rookoven gebouwd.”

 

Gasterij d’n Heikant is zeven dagen in de week geopend. U kunt er terecht voor lunch en diner, maar ook voor koffie met vlaai of een drankje en hapje. Voor meer informatie of om te reserveren:

 

Gasterij d’n Heikant

Asdonkseweg 6

5735 SP Aarle-Rixtel

0492-550871

www.gasterijdenheikant.nl